Sommerskolen 2024


2024: Sommerskolen afholdes i uge 30, 31 og 32 - én uge eller evt. to, hvis dit barn er meget motiveret :)

For børn og unge med dysleksi eller andre læse-stavevanskeligheder


Har dit barn – i grundskolen eller på en ungdomsuddannelse - problemer med at læse og skrive?
Vil du gerne give ham eller hende et mærkbart skub i den rigtige retning? Nyt mod og nye færdigheder op til det næste skoleår?

Nyt Mod holder i 2024 for 18. år i træk sommerskole med undervisning i læsning, stavning og skrivning – tilrettelagt præcist efter den enkeltes behov og med brug af IT-støtteprogram: CD-ord, AppWriter eller IntoWords.

Barnet eller den unge modtager målrettet eneundervisning 1½ time om dagen mandag til fredag i en eller to uger, hvilket afgøres i samråd med os. Undervisningen foregår på samme tidspunkt hver dag: Enten fra kl. 9.00-10.30, fra kl. 10.45-12.15 eller fra kl. 13.15-14.45.
Ved det opfølgende møde efter 10 ganges undervisning vil vi kunne anvise veje frem.

Bemærk: Hvis I vælger én uges sommerskole, kombineres det med 5 ganges undervisning, som vil ligge en gang ugentligt enten lige op til sommerferien eller lige efter sommerferien, alt efter hvad der kan passe i jeres og vores kalender.

Kontakt os på telefon 30 23 31 01 eller info@nyt-mod.dk og hør nærmere om undervisningen.

Pris for sommerskolen: kr. 12.500,- Halvdelen af beløbet skal betales ved tilmeldingen, den anden halvdel ved sommerskolens start.


Mette fra Esbjerg var i sommerskole i 2015. Hendes forældre skrev efterfølgende:
"Nyt Mod! Intet kan beskrive vores datters møde med Liselotte bedre end netop disse to ord.

Efter 2 års kamp med folkeskolen omkring Mettes læseproblemer var det en lettelse at komme i kontakt med Nyt Mod, hvor vi fra første færd følte vi talte med en medspiller, som forstod de problemer vores datter stod overfor. I folkeskolen har vi kæmpet for at få hende testet for ordblindhed, da hun trods daglig og vedholdende træning ikke forbedrede sin læseevne. Testen viste ordblindhed i mild grad, men der var fra skolens side ingen opfølgning, forståelse og støtte til hendes læsevanskeligheder.

Vi valgte at bruge 14 dage af sommerferien, på en campingplads tæt ved Allerød, således Mette kunne få 10 dage med 1½ timers intensiv undervisning. Vi modtog fra første dag en glad pige, som havde modtaget undervisning af Liselotte. "Endelig er der én, som forstår mig. Når jeg siger det er svært, tror Liselotte det er rigtigt, at dette er svært for mig og hjælper mig, så jeg kan læse, høre og forstå”.

Undervisningen var alsidig, intens og koncentreret, og bestod af en række forskelligartet opgaver, som gjorde vores datter rykkede helt ufatteligt meget i løbet af de blot 10 dage. Vi kunne næsten ikke få armene ned af glæde over at se hvordan hun strålede. Hun fik værktøjer, lyst og mod til at fortsætte med at læse og skrive. Undervisningen var tydeligt forberedt og skræddersyet til netop vores datters behov. Mette er efter sommerskolen klædt godt på til det videre forløb. Vi kommer fra Esbjerg, men tager gerne turen igen, hvis der efterfølgende viser sig behov for det, da det er den bedste investering man gøre for sit barn.

De bedste anbefalinger fra Mette og familien Therkelsen fra Esbjerg"

 
Pia og Freddie Groth fra Hedensted skrev denne mail til os i 2017:
"Vi vil gerne takke jer mange gange for sommerskoleforløbet sidste sommer. Matilde deltog i jeres sommerskole i juli måned, og det har været utrolig givtigt for hende. 
Matilde er netop kommet hjem med resultatet af hendes nationaltest for 6. årgang, og hun scorer gennemsnittet i det hele.
Det er fantastisk, hvor meget sommerskoleforløbet har betydet for Matilde. Sidste år i marts blev hun testet ordblind, og hun lå 3 klassetrin under 5. klasse, og vi kontaktede herfor  jer, og Liselotte fik oprettet et forløb med Natasha til Matilde.
Matilde har siden i sommers haft en helt ny glæde, interesse og gåpåmod for skolen :)
Tusind tak for, at I har hjulpet Matilde og givet hende troen på, at det med skole sagtens kan lykkes. Det er fantastisk det I kan."
 
Update februar 2018: "Det går stadig rigtig godt med Matilde, det er det bedste vi har gjort for hende, da vi bestilte et sommerskoleforløb hos jer."
   
Anette og Jonny fra Allerød fik deres datter i Nyt Mods sommerskole. De siger: "Vi har været rigtig glade for sommerskolen for Camilla. Hun rykkede helt tydeligt op til skolestarten, og hun var jo glad for at komme hos jer, også selvom det var i sommerferien. Det var dejligt at se hvordan Camilla selv lavede de ”lektier”, læsestoffet, hun fik for. Og quizzen måtte vi også stifte bekendtskab med på turen hjem. ”En til en” undervisningen har klart hjulpet Camilla, som fungerer bedst, når der ikke for megen uro til at distrahere hende."

Kathrine fra Vejle skrev til Nyt Mod: "Sofie deltog sidste år i sommerskoleforløb hos Nyt Mod. Både Sofie og vi var meget glade for forløbet, hvorfor vi vil spørge, om I har en ledig plads til hende igen i år? Sofie vil glæde sig meget til at komme igen!!"

Lasse fra Hørsholm var på vej op i 7. klasse, da han deltog i sommerskolen. Han siger:
"Jeg vil gerne anbefale sommerskolen, det var rigtig godt."
Lasses mor Kirsten Weile siger: "Lasse tog et ordentligt ryk. Når jeg læser hans stile igennem nu, er det ikke længere som at læse russisk :-) Nu er der både hoved, hale, fed handling og kun småfejl ved endelserne hist og her."
 
 
Nyt Mod ApS • Amtsvej 2 • 3450 Allerød • Tlf.: 30 23 31 01 • Email: info@nyt-mod.dk • CVR: 29773726